Amerikaanse kippenvleugels

Bereidingstijd : 1 uur

Amerikaanse kippenvleugels

Ingrediënten

Bio Polder kippenvleugels van koopeenkip.be
1 sinaasappel
2 eetlepels honing
1 teen knoflook
zout en peper naar smaak
1/2 koffielepel scherpe cayennepeper

Amerikanen zijn kampioenen in het bedenken van comfort food. Meestal niet zo gezond maar wel altijd lekker en dus vinden we dat dit recept met kippenvleugels zeker een plaatsje verdiend bij onze tips van de chef.

Chicken Wings zijn enorm populair in de Amerikaanse keuken en er bestaat daar zelfs een officiële Chicken Wings day. Er zijn verschillende verhalen over de oorsprong van dit gerecht maar wat we wel zeker zijn is dat ze begin de jaren 70 voor de eerste keer werden klaargemaakt door Teressa Bellissimo die samen met haar man Frank de Anchor Bar in Buffalo uitbaatte. Vandaar de naam Buffalo wings. Normaal gezien worden deze gefrituurd maar wij hebben bij dit recept gekozen om de wings in de oven klaar te maken omdat we ze nog iets lekkerder en krokanter vinden 

We beginnen met het maken van de marinade. Snij eerst de sinaasappel in kleine stukjes. Daarna meng je alle ingrediënten in een grote kom. Voeg daarna de kippenvleugels toe en meng nogmaals alles goed door elkaar in de marinade. Dek de kom af en laat deze enkele uren intrekken in de koelkast.  Verwarm de oven voor op 200 graden Celcius. Neem de vleugels uit de marinade, laat deze eventjes uitlekken en verdeel ze dan over een braadslee.
Rooster ze in ongeveer  50 minuten gaar, tussentijds een keer draaien en bedruppel om het kwartier met de rest van de marinade.

Tip van de chef: serveer met een pikante dipsaus of met looksaus