BBQ Bierkip uit de polders

Bereidingstijd : 1 uur

BBQ Bierkip uit de polders

Ingrediënten

1 Bio Polderkip
1 theelepel mosterdpoeder
1 theelepel uienpoeder
1 theelepel paprikapoeder
1 theelepel zeezout
½ theelepel knoflookpoeder
½ theelepel korianderpoeder 
½ theelepel komijnenpoeder
½ theelepel vers gemalen zwarte peper
2 theelepels olijfolie (andere olie mag ook)
1 bierblik (½ liter)

Soms kunnen we van die Amerikanen toch nog wel eens iets leren als het op eten aankomt. Neem nu de BCC (Beer Can Chicken). Doordat de kip op een halfvol blikje bier staat blijft deze heel sappig en krijgt hij een lekkere smaak. Amaaaazing...maar vooral uiterst makkelijk klaar te maken. 1 Polderkip is voldoende voor 4 personen.

Aan de slag:

Meng alle ingrediënten in een kom en maak daarmee een pasta waarmee we de kip gaan insmeren.

Wrijf de kip aan de binnen-, en buitenkant in met de olie en daarna met de zelfgemaakte pasta. Laat minimaal een uur intrekken. Open het bierblikje en drink de helft uit. Steek het bierblikje ongeveer tot de helft in de kip. Wanneer je de kip klaarmaakt op een barbecue met houtskool dan kan je deze op een aluminium bakje (afdruipschaaltje) leggen en in de kolen laten gaar worden. De goedkoopste manier is om hiervoor een aluminium eetbakje te gebruiken waarvan je de randen platvouwt. Op een gasbarbecue kan je de kip in een aluminium bakje op het rooster recht zetten. U kan de kip regelmatig eens overgieten met het vocht dat in het bakje wordt opgevangen. Het voordeel van de gasbarbecue is dat U de temperatuur perfect kan regelen. De ideale temperatuur binnenin de Barbecue is 150 graden celcius. Het belangrijkste is dat U de barbecue kan afsluiten met een deksel zodat de smaken niet verloren gaan. Voor een kip van 1,5kg duurt het ongeveer 1 uur alvorens deze klaar is. Wanneer de kip klaar is laat U deze 10 minuten rusten alvorens ze te versnijden. U zal versteld staan van het resultaat...

Tip van de chef: Zet tijdens het garen in de Barbecue een aromaschaaltje met daarin smoking chips (houtschilfers) die men kan kopen in de betere BBQ speciaalzaak voor een nog intensere smaak. Heeft U een marinadespuit dan kan U de kip inspuiten met de zelfgemaakte pasta voor een nog malser resultaat.