Broccolisoep

Bereidingstijd : 30minuten

Broccolisoep

Ingrediënten

 • 400 gram broccoli in stukjes gesneden, de steel kan bij in de soep zodat niets verloren gaat
 • 8 middelgrote courgetten in kubusjes gesneden
 • 1 grote fijngesneden ui
 • 2 fijngesnipperde knoflook teentjes
 • 2 eetlepels olijf olie
 • 750 zelf gemaakte groentenbouillon
 • 200 ml cashewnotenmelk (20 gram rauwe cashewnoten 1 uur weken in water, afspoelen, in een blendertje doen en met water aanvullen tot 200 ml: 1 minuut laten mixen en klaar is je verse, biologische "melk" zonder lactose, zonder bewaarstoffen, zonder "reconstitutie" of wat ze allemaal uithalen met wat vroeger gewoon echte koemelk was. Heb je biologische, verse melk of room (100 ml), dan kan je ook dat gebruiken.
 • vers gemalen peper

Geniet in 30 minuten van een uiterst lekkere broccoli soep: bovendien makkelijk en gezond zodat je fit en wel meer tijd hebt om andere dingen te doen.
Broccoli is een van de zogenaamde superfoods en zou helpen bij het voorkomen van kanker. Vooraleer je in grote mate 1 superfood gaat consumeren, denk dan eerst even na. Onze tanden zijn gemaakt om een verscheidenheid van eten binnen te spelen, zowel snijtanden en hoektanden voor allerlei vlees en vooral flink wat maaltanden voor allerlei groenten. Zorg daarom voor een dieet rijk aan allerhande voedingswaren, en bega niet de fout dat als je leeft op 1 superfood, je dan ook gezond bezig bent. Niets is minder waar.
Wat is dan wel belangrijk? Dat je variatie hebt in je eten, en als daar superfoods bij kunnen, waarom niet. Evenzeer belangrijk is dat je organische producten koopt: vergif in je eten is nergens goed voor. Bewaarstoffen of andere toevoegstoffen kan je allemaal vermijden wanneer je overschakelt naar vers of gedroogd voedsel. Dit is makkelijker dan je denkt: al wat je nodig hebt is een grotere ijskast, organische producten in je buurt en een voorraadkast voor droge producten (droog fruit, droge peulvruchten, noten, rijst, pasta…). En wat je ook nodig hebt zijn lekkere recepten natuurlijk, zoals je ze hier kan vinden.
Courgette is een bron van Vitamine C en geeft aan in dit gerecht vooral veel vezels wat ideaal is voor een gezonde stoelgang zonder constipatie of diarree. Maak dit recept voor courgettesoep in slechts 30 minuten. Alles wordt pas echt gezond als u alleen organische groenten, fruit en vlees aankoopt of zelf teelt.

 1. Op een middelhoog vuur verwarm je de olijfolie (niet te heet laten worden) en stoof hierin de ui met de look voor 3 minuten. De look mag niet aanbranden.
 2. Voeg de bouillon en in stukken gesneden courgetten toe, plaats een deksel op de soep pot en laat 5 minuten koken. Neem van het vuur en laat wat afkoelen als je pureert met een blender.
 3. Stoom ondertussen de broccoli in een stomer of een zeef over kokend water (Ikea heeft zo een leuke zeef die past in een kookpot) voor een 4 tot 6 tal minuten en laat dan ook wat afkoelen als je met een blender werkt.
 4. Doe de broccoli in de courgettesoep en pureer met een blender. Het gaat allemaal nog sneller met een staafmixer, want dan moet je niet wachten tot de soep is afgekoeld. Een blender pureert dan net weer iets fijner.
 5. Pureer er de melk of room door, proef, breng verder op smaak met peper en zout en serveer je broccolisoep onmiddellijk.