Gekarameliseerde uitjes met kippenworst

Bereidingstijd : +/- 40 min

Gekarameliseerde uitjes met kippenworst

Ingrediënten

60 g boter
3 rode uien (doormidden en in de lengte gesneden)
2 teentjes knoflook (geplet)
55 g basterdsuiker
60 ml rode wijnazijn
60 ml vloeibare kippen bouillon
800 gram kent pompoen (geschild, zaadjes verwijderd en grof versneden)
125 ml dunne room
8 kippenworsten
gestoomde sperziebonen
1 eetlepel grof gehakte verse tijm
zout en peper

Smelt 40 gram boter in een grote pan met een antiaanbaklaag op een middelhoog vuur. Voeg daarna de ui en knoflook toe en roer regelmatig. Laat de ui stoven tot ze heel zacht is. Voeg hierna suiker toe en laat de suiker oplossen en de ui karamelliseren. Voeg vervolgens de azijn en bouillon toe en laat de saus al roerend dikker worden gedurende 5 à 7 minuten. Haal van het vuur en roer de tijm erdoor. Proef en kruid bij waar nodig met peper en zout.

Kook ondertussen de pompoen in een stoommandje boven een pan met kokend water tot hij gaar is (+- 15 minuten). Leg de pompoen in een middelgrote pan, voeg de room en de resterende boter toe. Gebruik een aardappelstamper of een vork om het geheel te pureren. Breng op smaak met peper en zout. Zet het vervolgens op een laag vuur en laat de puree zo’n 2 minuten sudderen.

Verhit een grote koekenpan op hoog vuur. Leg de worsten in de pan en bak ze gedurende 5 à 7 minuten. Draai de worsten af en toe in de pan tot ze aan alle kanten mooi goudbruin zijn.
Verdeel nu de puree en worsten over de borden. Werk af met de gekarameliseerde uien.

Eet smakelijk!