Geroosterde polderkip in de oven

Bereidingstijd : + 1uur

Geroosterde polderkip in de oven

Ingrediënten

1 polderkip van ca. 1,5 kilo
4 middelgrote aardappelen in stukken gesneden
3 middelgrote wortelen in stukken gesneden
1 rode paprika in ringen
200 g kerstomaatjes
4 rode uien in schijfjes
5 teentjes knoflook in de schil
3/4 citroen
3 el olie 
10 takjes verse tijm
2 tl kipkruiden
peper - zout (volgens smaak)

Dit gerecht is zo éénvoudig klaar te maken dat het kinderspel wordt. Geen toeters en bellen maar gewoon geroosterde polderkip in de oven zoals het vroeger was. Je zal zien dat het vechten wordt voor het laatste stukje.

Aan de slag:

Verwarm de oven voor op 200°C. Ondertussen bestrijk je de kip met olie en vul je hem op met de halve citroen en enkele takjes tijm. Bestrooi de kip met de kipkruiden.

Leg eerst een paar stukken aardappel in de braadslede of ovenbestendige pan en plaats de kip daarop. Schik alle groenten en de rest van de aardappelen erom heen zodat de kip volledig omringen. Leg de teentjes knoflook (in hun schil) tussen de aardappelen en duw de overige takjes tijm tussen de groenten in. Giet wat olie over de groenten heen en bestrooi ze met zout en peper.

Plaats de braadslede of ovenbestendige pan in het midden van de oven en rooster de kip ca. 90 min.

Haal de braadslede uit de oven, verlaag de temperatuur naar 180°C. Draai de groenten en aardappelen om en giet met een lepel wat van het kookvocht over de kip en groenten heen. Voeg de cherry tomaatjes aan de braadslede toe. Plaats de braadslede terug in de oven en rooster het geheel nogmaals 45 min.

Klaar....smakelijk

Tip van de chef: serveer met appelmoes en beleef je kindertijd terug