Geschroeide kipfilet met half gedroogde tomatencrème en lentegroenten

Bereidingstijd : +/- 30 min

Geschroeide kipfilet met half gedroogde tomatencrème en lentegroenten

Ingrediënten

- 2 eetlepels olijfolie
- 60g half gedroogde tomaten in olie
- 1 kop vloeibare bouillon
- 1/3 kopje crème fraiche of zure room
- 2 koffielepels citroenschil
- 2 koffielepels citroensap
- 450 gram kippenfilet
- 1 grote prei versneden in rondjes
- 2 bosjes asperges houtachtige stengels verwijderen, diagonaal halveren
- 1 kopje verse erwten gepeld(ongeveer 450gram)
- 1 kopje peultjes diagonaal gesneden

Verhit 2 koffielepels olie in een middelzware koekenpan op een middelhoog vuur. Voeg de tomaten toe en bak ze 3 minuten tot ze gaar zijn. Voeg ¾ kopje bouillon toe en kook gedurende 1 minuut. Breng het mengsel over in een blender. Voeg de crème fraiche en citroenschil toe en pureer tot een gladde massa. Dek het af zodat het warm blijft.
Verhit ondertussen een grote zware koekenpan op een middelhoog vuur. Stamp de kip tot 1 cm dik en breng op smaak met kruiden. Voeg de resterende olie toe aan de hete pan, voeg dan de kipfilets toe en bak ze 5 minuten aan elke kant. Leg de kip op een bord om te rusten en hou het warm.
Voeg prei toe aan de koekenpan en bak 3 minuten of tot hij gekarameliseerd is. Voeg de asperges, erwten en peultjes toen en kook het geheel gedurende 3 minuten of tot ze zacht zijn. Breng op smaak en voeg naar smaak citroensap toe.  Verdeel de groenten over de borden.
Snijd de kip in plakjes en verdeel over de groenten. Schep de tomatensaus over elke stukje kipfilet en rondom het bord. Ziezo je gerechtje is klaar.
Smakelijk!