Gevulde paprika met kippengehakt

Bereidingstijd : 40 minuten

Gevulde paprika met kippengehakt

Ingrediënten

4 rode paprika's
500g koopeenkip.be kippengehakt
blokjes tomaat uit blik
Gemalen kaas
2 uien, fijngesnipperd
2 teentjes knoflook, fijngesnipperd
Paprika poeder
Peper en zout

Dit makkelijk te maken gerecht voelt altijd wel een beetje feestelijk aan. Gevulde paprika is van oorsprong een Turks gerecht maar we hebben er toch een kleine Belgische toets aan gegeven. 

Verwarm de oven op 180 graden, Snij de bovenkant van de paprika's en haal de zaadjes eruit
Meng het gehakt samen met 1 ui, 1 knoflook, paprikapoeder, peper en zout
Vul de paprika's met het gehakt mengsel, doe er wat kaas op en zet het hoedje er terug op
Vet een ovenschaal in met boter en gaar de paprika's ongeveer 25 min. in een oven van 180°C
Doe 1 ui, 1 knoflook in en steelpannetje tot ze glazig zijn en voeg de tomatenblokjes toe
Kruid met peper, zout en paprikapoeder
Laat wat pruttelen.

Tip van de chef: Serveer met rijst of met aardappelpuree