Kipfilets met feta en rucola

Bereidingstijd : +/- 30 min

Kipfilets met feta en rucola

Ingrediënten

4 kipfilets(ongeveer 200 g elk) bijgesneden
80 g feta, in dunne plakjes van elke ongeveer 10g
25 gram rucolablaadjes
1 eetlepel olijfolie
400 gram tomatenblokjes in blik
met oregano en basilicum
½ kopje ontpitte licht bruine olijven (groene kunnen ook maar let op dat ze onbewerkt zijn)
¾ kopje kleine basilicumblaadjes
1 + 1/4 kopje gedroogde Orzo-pasta
Optioneel
Gaat goed samen met broccoli

Leg de kipfilets op een snijplank. Snij de kipfilets midden open zodat ze de vorm van een vlinder hebben. (let op snij ze niet helemaal door midden)
Leg 2 plakjes feta aan de kant van elke borst. Top met rucola en breng op smaak met peper. Vouw de kipfilets weer dicht en sluit ze af met 2 tandenstokers.

Verhit olie in een grote koekenpan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur. Bak de kip 2 a 3 minuten aan elke kant tot ze goudbruin zijn. Voeg de tomatenblokjes toe en zet het vuur laag. Dek af en laat de kip 11 tot 16 minuten sudderen. Roer de olijven en ½ kopje basilicum erdoor en breng op smaakt met peper.

Kook ondertussen de risoni in een pan met kokend water ( je kan wat zout aan het water toevoegen), kook de pasta tot ze gaar is en giet dan het water af.

Je gerechtje is nu helemaal klaar om te serveren. Leg de kipfilets in de borden en verdeel de risoni over de borden.

Smakelijk!