Kippenbillen met peperroomsaus

Bereidingstijd : +/- 80 min

Kippenbillen met peperroomsaus

Ingrediënten

4 kippenbillen
Boter
Peper en zout
3 stronken witloof
3 eetlepels mayonaise
Witte azijn
60 gram groene peperbollen
1 deciliter calvados
2 deciliter gevogeltebouillon
2 deciliter room
1 blad laurier
2 takjes tijm

Verwarm de over voor op 180°C. Kruid de kippenbillen af met peper en zout. Zet een pan op een middelhoog vuur en laat er een klontje boter in smelten. Leg de kippenbillen in de pan en bak ze rondom tot ze goudbruin zijn. Leg daarna de kip in een ovenschaal of op een bakplaat en zet ze ongeveer 40 minuten in de voorverwarmde oven. Giet vervolgens het vet uit de pan, maar maak de pan niet schoon. We gebruiken dit nog voor de saus.

Snipper het witlof fijn en meng het met mayonaise en een likje azijn. Breng op smaak met peper en zout.

Spoel de peperbollen af onder koud stromend water. Leg ze daarna in een steelpan met wat water en laat ze voor een paar minuten koken. Laat ze daarna uitlekken. Neem de pan waarin de kip gebakken is en bak de peper bollen kort en giet er de calvados bij. Flambeer tot alle alcohol verdampt is. Blus het vervolgens met de gevogeltebouillon. Doe tot slot laurier en tijm bij de saus en laat het goed doorkoken. Giet de room in de pan en laat de saus rustig inkoken tot de juiste dikte. Kruid eventueel af met wat peper.

Haal de kippenbillen uit de oven. Serveer de kip met de peperroomsaus, de witlofsalade en wat verse frietjes. Smakelijk!

*Dit is een receptje van Dagelijkse Kost. Het originele recept vind je terug via https://dagelijksekost.een.be/gerechten/kippenbillen-met-peperroom