Kippenvleugels uit het Midden-Oosten

Bereidingstijd : +/- 45 min

Kippenvleugels uit het Midden-Oosten

Ingrediënten

• 1 kg kippenvleugels
• Peper en zout (1 tl van elk)
• 2 tl paprikapoeder
• 3 tl ras el hanout (meer mag ook, volgens smaak)
• 1 ui
• koriander of platte peterselie
• 2 teentjes knoflook
• 50 ml olijfolie

Kippenvleugels uit het Midden-Oosten
Deze kippenvleugels zijn een zaligheid! Je kan ze bereiden voor de apero of als maaltijd. Wij serveerden ze met een couscous salade met kerstomaatje en komkommer afgewerkt met wat olijfolie en cider azijn.

Bereidingswijze:
Snijd de kippenvleugels door twee, dat is makkelijker eten. Doe de vleugels in een diepe kom.
Doe de ui, koriander/peterselie, knoflook en olijfolie in een mixer. Mix alles samen tot een geheel en voeg toe aan de kom met kippenvleugels. Voeg peper/zout, ras el hanout en paprikapoeder toe. Meng alles goed door elkaar.


Verdeel de kip over een ovenschaal met bakpapier. Bak de kippenvleugels 20 minuten in een voorverwarmde oven op 200℃. Draai de kippenvleugels na 20 minuten om en bak ze daarna weer verder voor 20 minuten of tot de kip goudbruin is gekleurd.


Smakelijk!