'koelkast restjes' frittata

Bereidingstijd : 10 minuten

'koelkast restjes' frittata

Ingrediënten

2 theelepels olijfolie of bakboter
2 eieren
restjes gebraden kip
restjes groenten in blokjes gesneden (paprika, courgette, tomaat, ui, champignon, ...)
eventueel peterselie

Je zou er van versteld staan wat voor lekkers je kan maken met de restjes die in de koelkast liggen en niet meer gebruikt worden. Voor deze frittata hebben we gebruik gemaakt van de restjes Polderkip van gisteren maar U kan evengoed een stukje kipfilet gebruiken indien U dit wenst.

Verhit de olie of de boter in een pan. Breek de eieren en doe deze in een kom en kluts deze, samen met 1 eetlepel water, goed door elkaar. Voeg de gesneden groeten samen met een beetje peper en zout bij het ei en meng dit nogmaals goed door elkaar. Giet de inhoud van de kom nu in de verhitte pan en roer tijdens het bakken het mengsel goed door elkaar met een houten lepel. Zet het vuur iets lager zodat de bodem niet aanbakt. Werk af met de peterselie, de stukjes kip en eventueel een beetje geraspte kaas.

Klaar.....smakelijk