Luxe kippenburger met spinazie

Bereidingstijd : 20 minuten

Luxe kippenburger met spinazie

Ingrediënten

Voor 6 burgers:

800 g kippengehakt
2 lente-uitjes, fijngesnipperd
80 g broodkruim
4 el fijngehakte peterselie
verse spinazie in fijne stukjes
4 el appelmoes (met stukjes)
4 mini-ciabatta's
4 blaadjes ijsbergsla
1 grote rode ui
tuinkers
peper - zout

Gezond kan ook lekker zijn maar leg dat maar eens aan kinderen uit. Wij hebben daar een truukje voor...Door een beetje spinazie door het gehakt te mengen krijgen ze meteen de nodige dosis ijzers binnen. Zo is deze zelfgemaakte kippenburger niet alleen zeer lekker maar ook nog eens gezond....en we garanderen dat ook de ouders ervan zullen smullen. Je kan de burgers tussen een broodje leggen of gewoon serveren op een bord met sla en tomaat. Smakelijk...

Aan de slag:

Meng het gehakt met de lente-ui, broodkruim, verse peterselie, verse spinazie en appelmoes. Breng op smaak met versgemalen peper en zout en maak hiervan 4 burgers.

Laat de boter goed heet worden en bak de burgers bruin, zo’n 4 min. aan elke kant. Eenmaal de burgers in de pan liggen mag je het vuur een beetje lager zetten zodat de boter niet aanbrandt. Om de temperatuur van eht vet te regelen kan je steeds nieuwe boter bijvoegen. 

Tussen een broodje:

Snijd de ijsbergsla fijn. Snijd de broodjes open en besmeer de binnenkant met saus naar keuze (Ketchup, Mayonnaise, Mosterd, .... Leg op de onderste helft de gesneden sla. Leg daarop de kippenburgers, rode ui en tuinkers. Smakelijk.