Marokkaans gekruide kippenvleugels

Bereidingstijd : 30 minuten

Marokkaans gekruide kippenvleugels

Ingrediënten

- 1 kilo kippenvleugels
- 1 zakje kippenkruiden
- 1 kleine ui
- 1 grote ui
- handvol rozijnen
- koriander

De Marokkaanse keuken is rijk aan smaken en kruiden. Wie ooit al eens naar Marokko is geweest zal zich vast nog wel de typische geur van kruiden herinneren die te koop worden aangeboden. Kip is ook een belangrijk ingrediënt in de Marokkaanse keuken en als we die twee mengen krijgen we een overheerlijk en éénvoudig klaar te maken gerecht...Marokkaans gekruide kippenvleugels.....het goede nieuws is dat je gerust met je handen mag eten...smakelijk

Kruid de kippenvleugels met de kippenkruiden en laat deze rusten.
Leg ze wel een paar uur van te voren in zodat de kruiden lekker in het vlees trekken.

Snij de kleine ui in kleine stukjes en bak deze even in een pan met een klein beetje olie. Voeg dan de kippenvleugeltjes toe en bak deze mee ongeveer 10 minuten.

Voeg dan de fijn gesneden koriander toe en een glas water. Doe dan de deksel op de pan en laat op een laag pitje gaar stomen. Totdat je een klein sausje over houdt.

Neem dan een klein pannetje met 1 eetlepel olie en snij hierin de grote ui in langwerpige stukjes.

Bak de ui glazig en voeg dan de rozijnen toe. Daarna voeg je een paar eetlepels van de jus toe van de kippenvleugeltjes. Laat dit op een laag pitje koken.

De kippenvleugels kunnen nu in de oven onder de gril en zodra deze gaar zijn kan het geserveerd worden met de jus van uien en rozijnen.