Rijst met Polderkip worst

Bereidingstijd : 20 minuten

Rijst met Polderkip worst

Ingrediënten

1/2 kippenworst per persoon
1 kop rijst per persoon
2 uien, fijn gesneden
2 courgettes in blokjes gesneden
1 blikje tomaten pasta
peper en zout
olijfolie
verse peterselie

We houden van makkelijk, lekker en gezond en daar is deze (h)eerlijke rijstschotel het perfecte voorbeeld van. 

We starten met het koken van de rijst volgens de instructies op de verpakking. U kan hiervoor gewoon witte rijst gebruiken of de meer smaakvolle basmatirijst zoals U dit het liefst hebt.

Snij de worst in sneetjes, de ui in fijne stukjes en de courgettes in kleine blokjes

Terwijl de rijst aan het koken is zetten we een wokpan op het vuur en verhitten we de olijfolie op een gemiddeld vuur. Voeg daaraan de stukjes worst en bak deze samen met de ui aan op iets hoger dan gemiddeld vuur. Zorg ervoor dat de worst goed is uitgebakken binnenin. Als deze mooi bruin gebakken is voeg dan de stukjes courgette toe en bak deze mee in de pan tot ze juist zacht zijn. Voeg daarna de tomatenpasta toe en roer dit alles goed door elkaar. 

Wanneer de rijst klaar is, giet deze af en voeg deze bij de wokpan en roer nogmaals door elkaar. Voeg daarna peper, zout naar eigen smaak toe en werk af met wat verse peterselie.

Tip van de chef: Ben je fan van kaas dan kan je op je bord nog een beetje Parmezaanse kaas raspen voor extra smaak. Heb je geen worst in huis dan kan je deze ook vervangen door kippengehakt.

Smakelijk...