Turks stoofpotje met kip (Tavuk Guvec)

Bereidingstijd : 40 minuten

Turks stoofpotje met kip (Tavuk Guvec)

Ingrediënten

1 kipfilet gewassen met azijn en zout en in blokjes gesneden.
2 groene pepers 
1/2 rode paprika 
1/2 gele paprika 
2 uien
bakje champignons
1 tl tomaten puree
1/2 tl hete salsa saus
geraspte kaas 
fijngehakte verse peterselie.

Tavuk Guvec is een typisch Turks gerecht en een ideaal voorbeeld van hoe eenvoudig lekker koken kan zijn. Een eerlijk gerecht waarbij de typische smaak van de kip en van de kruiden naar voren komen en die ons meteen doen verlangen naar vakantie onder de Turkse zon...Je kan een guvec maken met lam of vis maar deze variant is gemaakt met onze Polderkip en die vinden wij het lekkerst...Afiyet Olsun (smakelijk eten)

We beginnen met het voorverwarmen van de oven op 200 graden...

We beginnen met het wassen en snijden van de kipfilet. Het best is om deze te wassen met een mengeling van azijn en zout. Daarna snij je de filet in vierkante blokjes. De rest van de groenten wassen we onder de kraan en snijden we in stukjes. U kan zelf kiezen hoe groot de stukjes groenten mogen zijn zoals U het het liefst hebt.

Doe een kwart waterglas met zonnebloem olie in de pan en bak de uien hier enkele minuten op een laag vuur zodat deze niet verbranden. Voeg de tomatenpuree en de hete salsa saus toe en bak nog een paar minuten aan.

Voeg nu de kipfilet erbij en roer regelmatig om. Na enkele minuten voeg je alle groenten toe en bak deze nog een 5-tal minuten aan. De groenten mogen gerust beetgaar zijn want het gerecht moet nog in de oven.

Schep het mengsel in een stoofpot en voeg nog enkele eetlepels water toe.  Besprenkel het mengsel met de geraspte kaas en strooi wat fijngehakte verse peterselie eroverheen en stop deze ongeveer 20-25 minuten in de oven.

Heb je vrienden op bezoek dan kan je de Guvec in aparte stenen potjes scheppen en zo in de oven stoppen zodat ieder zijn eigen guvec krijgt voorgeschoteld. Serveer met Turks brood....smakelijk;