Vegetarische burger met paddenstoelen

Bereidingstijd : 45minuten

Vegetarische burger met paddenstoelen

Ingrediënten

Ingrediënten voor 4 personen:

4 portobello paddenstoelen
300 g jonge spinazie
4 plakjes cheddar kaas
1 rode ui, in schijfjes
1 ei
2 el sesamzaad
4 volkoren hamburgerbroodjes

voor de marinade:

2 teentjes look
3 takjes verse tijm, geritst
2 el zoete sojasaus
1 kl chilisaus
2 el olijfolie
1 el Provençaalse kruiden

voor de mayonaise:

1 el sesamolie
100 ml neutrale olie
2 el wijnazijn
1 el sesampasta
1/2 el mierikswortel
voor de aardappelen:
800 g krielaardappelen
6 el olijfolie
1 teentje look
1 kl paprikapoeder
2 takjes verse rozemarijn
peper van de molen - zeezout

Maak eerst de marinade. Hak hiervoor de teentjes knoflook fijn en meng met de rest van de ingrediënten voor de marinade.

Snijd de stelen van de paddenstoelen en leg ze in een schaal. Bestrijk met de marinade en houd apart.

Maak daarna de gebakken aardappelen in de oven. Snijd de gewassen aardappelen in partjes en spoel ze goed om. Laat de aardappelen goed uitlekken en meng er de olijfolie, geperste knoflook, paprika, fijngesnipperde rozemarijn en het zeezout onder. Verwarm de oven voor op 190°C en bak de aardappelen in een ovenschaal tot ze mooi goudbruin en gaar zijn.

Maak ondertussen de mayonaise. Doe hiervoor alle ingrediënten in een maatbeker en mix tot een romige mayonaise.

Rooster de sesamzaadjes lichtjes, laat ze afkoelen en meng ze onder de mayonaise.  Breng de mayonaise verder op smaak met peper en zout.

Grill als laatste de gemarineerde paddenstoelen in een hete grillpan aan beide zijden.

werk af:
Snijd de broodjes open en bestrijk ze met een lepel sesam mayonaise. Leg er wat blaadjes spinazie en de uiringen op. Leg de gegrilde portobello erboven op, vervolgens een plakje cheddar kaas en nog wat uiringen. Zet de hoed van het broodje erop en steek een prikker door de burger.

serveren:
Serveer de hamburger samen met de gebakken aardappelen uit de oven en een salade.