Vragen

Hier vindt U een antwoord op de meest voorkomende vragen. Heeft U echter toch nog een vraag, aarzel dan zeker niet om ons een e-mail te sturen via info[at]koopeenkip.be. 

 • Wat is koopeenkip.be?

  koopeenkip.be is het allereerste 'crowdbutchering' platform in België waar mensen samen online een lot kippen kunnen aankopen en op die manier (h)eerlijk en duurzaam vlees thuis geleverd krijgen van kippen die met respect behandeld worden en pas geslacht worden als alle vlees verdeeld is. Pas wanneer het lot verdeeld is krijgt U een betaaluitnodiging en enkele dagen later krijgt U uw pakket met de verschillende delen van de kip thuis geleverd. Het vlees is in porties verdeeld, vacuüm verpakt en klaar om meteen in de diepvries bewaard te worden zonder extra werk voor U. Als bedenkers van dit concept in België willen we onze klanten de mogelijkheid geven om op die manier de verspilling van vlees tegen te gaan en perfect te weten waar hun vlees vandaan komt. Ons advies luidt ‘niet meer, maar anders’ waarbij we niet willen aanzetten tot het eten van meer vlees maar wel tot het aanzetten van op een andere manier vlees eten. Eerlijk vlees van lokale oorsprong, zonder verspilling, rechtstreeks van het veld op je bord en met respect voor het dier en de landbouwer. Het vlees dat U koopt bij koopeenkip.be is niet gemanipuleerd met water, e-nummers of andere producten die niet in vlees thuis horen. 'Buiten' gewoon kip en niks anders.

 • Hoe werkt koopeenkip.be?

  Via de website koopeenkip.be kan je samen met anderen een lot kippen kopen die nog gewoon buiten lopen en niet gemanipuleerd zijn met antibiotica, e-nummers of andere producten. (h)Eerlijk kippenvlees rechtstreeks van bij de boer bij U thuis geleverd. Van zodra het lot waar U een deel van koopt volledig verkocht is wordt ze in gelijke pakketten van ongeveer 9,5 kg verdeeld en tot bij U thuis geleverd. De pakketten worden in porties vacuüm verpakt en op ieder pakket staat een etiket met de vleessoort zodat U er geen werk aan heeft en ze thuis makkelijk in de diepvries kan bewaren zonder verlies van kwaliteit. Doordat we de kippen pas verdelen als het volledige lot verkocht is kan U er bovendien 100 % zeker van zijn dat het vlees dat U thuis geleverd krijgt vers is en niet gemanipuleerd wordt met bewaarmiddelen of andere producten die niet in vlees thuis horen. Eenvoudig en (h)eerlijk.

 • Hoe weet ik zeker dat het vlees eerlijk en duurzaam is?

  Onze kippen lopen buiten en kunnen vrij scharrelen op een terrein van maar liefst 2500 vierkante meter groot. De dieren kunnen vrij in en uit de stallen wandelen als ze dit wensen en krijgen de tijd om rustig te groeien. Indien U dit wenst kan U steeds, op afspraak, een bezoekje brengen aan de boerderij waar onze kippen worden gekweekt. Op die manier kan U met eigen ogen zien dat het vlees dat U koopt via koopeenkip.be afkomstig is van dieren die met respect grootgebracht worden. De ingrediëntenlijst van ons vlees is heel eenvoudig te onthouden, 100% vlees. Al het vlees dat U koopt via koopeenkip.be bestaat uit 100% vlees zonder toevoeging van water of andere hulpstoffen (eieren, gluten, lactose, glucose, paneermeel, ...). Wanneer U het vlees met kruiden wenst te ontvangen dan werken wij enkel met een natuurlijke kruidenmengeling van o.a. zout, peper, muskaatnoot en foelie en bedraagt het percentage kruiden in uw vlees minder dan 2%. Bij de gyros en de brochetten in het combipakket zitten verse ajuin en paprika toegevoegd en verder niks. U kan op het bestelformulier ook aanduiden dat U het vlees zonder kruiden of paprika en ajuin wenst te ontvangen en dan voorzien wij dit zo bij uw pakket. Eerlijk en heerlijk dus.

 • Hoeveel vlees en welk vlees zit er in een pakket?

  Ieder pakket bestaat uit minstens 9,5 kg puur kippenvlees afkomstig van onze Polderkippen: 1 Polder braadkip van (+/- 1,5kg), +/- 1 kg kipfilet, +/- 1 kg gehakt, +/- 1 kg worst, +/- 1 kg burgers, +/- 1 kg kippenvleugels, +/- 1 kg gyros, +/- 1 kg kippenbillen, +/- 1 kg kipbrochetten. De verschillende soorten worden verpakt per portie zodat U ze gemakkelijk en zonder extra werk in de diepvries kan bewaren.  De stokjes van de saté's zitten apart verpakt zodat deze geen invloed hebben op de kwaliteit van het vlees bij het invriezen en zodat er geen risico is dat de luchtdichte verpakking wordt beschadigd. Ieder deel van het lot bestaat uit 7 volledige Polderkippen. Indien U niet wil dat wij het vlees voor U bereiden dan kan U opteren om de 7 kippen volledig te ontvangen. U kan dit gerust melden op het online bestelformulier en wij voorzien dan 7 volledige kippen in uw pakket.

 • Hoe kan ik bewust vlees eten?

  Je kan nu eenmaal geen vlees eten zonder dieren te slachten maar je kan wel kiezen voor duurzaam en onbehandeld vlees van dieren die met respect behandeld worden. Je kan bijvoorbeeld minder vlees eten en meer gevarieerd eten door enkele dagen per week een menu zonder vlees samen te stellen. Het kippenvlees dat U thuis geleverd krijgt via koopeenkip.be is bovendien niet behandeld met bewaarmiddelen, e-nummers of andere producten maar 100 procent natuurlijk en afkomstig van kippen die nog de tijd hebben gehad om te groeien en hebben kunnen buitenlopen.

 • Waarom moet ik 2 weken wachten alvorens ik mijn vlees thuis geleverd krijg?

  Het unieke aan het concept van koopeenkip.be is dat de kippen pas geslacht worden als alle vlees verkocht is. Op die manier worden de dieren niet onnodig geslacht en is er geen verspilling van vlees. Nadat het dier verdeeld is wordt het vlees versneden en verpakt volgens de wensen van onze klanten. Dit hele proces duurt ongeveer 2 weken. Het vlees dat U thuis geleverd krijgt is door ons klaargemaakt en verpakt en gegarandeerd 100% vers. Rechtstreeks van bij de boer op uw bord.

 • Kan ik kiezen welk vlees er in mijn pakket zit?

  Onze pakketten zijn zo samengesteld dat iedereen hetzelfde vlees krijgt en dezelfde hoeveelheid. De enige delen die je apart kan bestellen zijn de lever en een extra Polderbraadkip. We hebben bij de samenstelling van het pakket ervoor gezorgd dat we alle delen van de kip kunnen gebruiken zodat er geen verspilling is van het vlees.  Op die manier kunnen we de prijs van dit exclusieve vlees betaalbaar houden en onze klanten 100% kwaliteit aanbieden op een duurzame manier.

 • Uit hoeveel delen bestaat een lot?

  Ieder lot bestaat uit 8 delen. Dit wil zeggen dat van zodra de laatste persoon een deel van het lot heeft aangekocht de teller op 100% staat en het vlees verdeeld wordt. Ongeveer 2 weken later brengen wij het vlees en per soort verpakt tot bij U thuis.

 • Kan ik volledige kippen krijgen i.p.v. de verschillende delen en hoeveel kost dit?

  Dat kan. Ieder lot bestaat uit 7 volledige Polderkippen. Indien U deze in z'n geheel wenst te ontvangen dan volstaat het om dit te melden in het opmerkingen vakje van het bestelformulier en dan leveren wij de kippen in z'n geheel in uw pakket. Indien U bij uw pakket extra kippen wenst te bestellen dan kan U deze aanvinken op het bestelformulier. De prijs van een pakket volledige kippen is dezelfde als de prijs van de versneden stukken vlees maar een pakket onversneden kippen heeft een totaal gewicht van 10,5kg terwijl een pakket met de verschillende delen 9,5 kg weegt. U betaalt dus een goedkopere prijs per kg omdat we het vlees niet hoeven te versnijden voor U. 

 • Waarom is het vlees van koopeenkip.be duurzaam?

  Het vlees dat U koopt via koopeenkip.be is onbehandeld en niet opgespoten met water of gemanipuleerd met andere producten. Ons vlees is puur vlees rechtstreeks van het veld op je bord. U kan ervoor kiezen om het vlees zonder kruiden te ontvangen zodat U het thuis zelf kan bijkruiden. Enkel de worsten en de hamburgers bevatten dan een lichte, natuurlijke kruiding en de rest van het vlees is niet gekruid zodat U het thuis naar eigen smaak kan afwerken. Onze dieren hebben een goed leven en worden met respect behandeld. Ze kunnen vrij rondlopen in een boomgaard van maar liefst 2500 vierkante meter wat uniek is in België. U kan gerust, op afspraak, de boerderij waar de dieren worden gehouden bezoeken zodat U met eigen ogen kan zien dat het vlees dat U bij ons koopt duurzaam en (h)eerlijk is.

 • Hoe zit het vlees verpakt en past het in mijn diepvries?

  Het vlees wordt in porties vacuüm verpakt. Op die manier past het vlees in het vak van een normale diepvries. Enkel het combipakket koe-varken-kip is iets groter en neemt anderhalve lade in beslag. Standaard zit het vlees verpakt gebaseerd op een gezin van 3 personen maar op éénvoudig verzoek kunnen wij dit voor U verpakken zoals het U best past. Het volstaat om dit te melden op het online bestelformulier en dan houden wij daar rekening mee bij het klaarmaken van uw pakket. Hebt U een kleine diepvries dan kan U steeds ook een pakket kopen samen met vrienden familie en verdelen onder elkaar.

 • Hoe lang kan ik het vlees in mijn diepvries bewaren?

  Op iedere verpakking staat een houdbaarheidsdatum zodat U perfect weet hoe lang U het vlees kan bewaren. Ons vlees bevat geen toegevoegd water of additieven dus daarom blijft de kwaliteit gegarandeerd als U het invriest. U kan het gerust tot 1 jaar bewaren in de diepvries maar wij raden onze klanten aan om het vlees niet langer dan 9 maanden in de diepvries te bewaren alvorens consumptie. Zo bent U absoluut zeker van de kwaliteit van uw vlees.

 • Hoe lang doe ik met een vleespakket?

  Het antwoord op deze vraag is natuurlijk afhankelijk van het aantal keren U vlees eet per week. Ervan uitgaand dat U 3 vleesmaaltijden per week eet dan heeft U een vleesvoorraad voor ongeveer anderhalf tot 2 maanden.

 • Kan ik meerdere pakketten tegelijk bestellen?

  U kan zoveel pakketten bestellen als U zelf wil. Wij raden onze klanten echter aan om een niet te grote hoeveelheid vlees in de diepvries op te slaan. Het is beter om meerdere keren per jaar een pakket te bestellen want zo bent U 100% zeker van de kwaliteit van uw vlees.

 • Waar worden jullie kippen gekweekt?

  De landbouwers waar wij mee samenwerken ondergaan een strenge selectieprocedure alvorens ze op onze leverancierslijst terecht komen.  Zo is het belangrijk dat de dieren op een natuurlijke manier gevoed worden, vrij kunnen rondlopen in een natuurlijke omgeving en geen preventieve antibiotica toegediend krijgen. Wij werken steeds op een eerlijke manier samen met onze boeren zonder hen onder constante prijsdruk te plaatsen want wij zijn er van overtuigd dat de manier waarop we met hen samenwerken ook de manier is waarop de kippen worden behandeld, nl. goed en eerlijk. Op die manier kan U er zeker van zijn dat U kwaliteitvlees koopt bij koopeenkip.be. Onze manier van kippen kweken is uniek in België en dit, samen met het feit dat onze dieren respectvol behandeld worden, is 1 van de redenen waarom ons vlees vol van smaak is en nog naar kip smaakt. Wanneer U in de buurt bent bent U steeds welkom om een kijkje te komen nemen op de boerderij zodat U kan zien dat onze kippen een goed leven hebben.

 • Maken jullie de pakketten zelf?

  Alles gebeurt in eigen beheer, alleen zo kunnen wij waken over de kwaliteit van ons product. Wij kopen zelf de kippen aan en stellen zelf de pakketten samen. Het gehakt, de hamburgers en de worst worden door onze huisslager zelf gemaakt met een eigen recept en respect voor de ambacht. Op die manier behouden wij de volledige controle over de kwaliteit van ons product en kunnen wij U 100% garanderen dat er geen water, e-nummers of andere additieven in het kippenvlees toegevoegd worden.

 • Kan ik aparte delen van de kip bestellen?

  Het enige deel van de kip die je apart kan bijbestellen is de lever. Dit heeft te maken met het feit dat er maar een beperkte hoeveelheid van deze delen uit het dier kunnen worden gehaald en de hoeveelheid dus te klein is om dit onder iedereen te verdelen.  Indien U dit wenst bij te bestellen dan kan U dit selecteren op het bestelformulier en dan zorgen wij ervoor dat de lever voor U gereserveerd wordt.

 • Hoe lang duurt het alvorens ik mijn vleespakket thuis geleverd krijg?

  Het lot wordt pas verdeeld vanaf het moment dat het volledig verkocht is. Vanaf het moment dat de teller op 100% staat worden de pakketten verdeeld. U betaalt pas als het lot verdeeld is en ongeveer 2 weken daarna krijgt U uw pakket thuis geleverd. Wij leveren op vrijdag of op zaterdag en U kan steeds kiezen tussen voormiddag of namiddag. Van zodra de routes zijn ingedeeld stuurt onze koerier U het uur van levering door.

 • Hoe kan ik mijn vleespakket betalen en is dit veilig?

  U kan betalen via bankoverschrijving of online met Bancontact/Mister Cash/iDeal via onze beveiligde betaallink. Uw betaling wordt via een beveiligde betaallink verwerkt en uw gegevens worden door ons niet opgeslagen. Op die manier kan U er zeker van zijn dat uw aankoop in het volste vertrouwen en zonder risico kan verlopen.

 • Waarom claimen jullie dat jullie vlees zoveel beter smaakt dan het vlees dat men in de supermarkt kan kopen?

  De productie van ons vlees heeft gedurende de jaren een enorme overgang meegemaakt van een puur ambachtelijke bereiding tot een meer machinale vorm. Bij koopeenkip.be gaan we, vanaf het kweken tot het versnijden, op een oude ambachtelijke manier om met ons vlees en dat proef je. Zo wordt ons vlees niet gemanipuleerd en wordt er geen water, suiker of andere producten aan toegevoegd. Bij ons koop je puur kipvlees zoals het hoort. Daarnaast waken wij er streng over dat onze kippen met respect behandeld worden en de ruimte hebben om vrij rond te lopen. Wij werken enkel samen met landbouwers die dezelfde normen en waarden nastreven voor hun kippen want een kip die met respect behandeld wordt dat proef je op je bord. Door de kleinschaligheid van ons bedrijf en het rechtstreekse contact met de leverancier weet je perfect welk vlees je in huis haalt, waar het dier vandaan komt en wat je eet.

 • Is dit niet allemaal te duur?

  U zal van ons nooit horen dat we de goedkoopste zijn omdat we dat geen verdienste vinden. We staan erop om een duurzaam product aan te bieden en een eerlijke prijs te betalen aan de boer. Doordat het vlees rechtstreeks van bij de boer tot bij U thuis geleverd wordt, zonder tussenpersonen, kunnen we dit vlees echter betaalbaar houden. Vergelijk gerust eens de prijzen van kwaliteitsvol kippenvlees van Belgische oorsprong en je zal zien dat vlees van koopeenkip.be niet duurder is. U mag ons vlees echter niet vergelijken met de witte kippen die U in de meeste supermarkten aantreft want onze manier van kweken is volledig anders en dat proef je. U kan een goede kip herkennen aan de ingrediëntelijst op de verpakking....hoe minder hoe beter en zeker geen e-nummers, water of paneermeel want dat tast de smaak van kip aan en wordt enkel toegevoegd om het gewicht en de kwaliteit van het vlees te manipuleren. 

 • Hoe kan ik jullie contacteren?

  Voor vragen of opmerkingen kan U ons steeds een mailtje sturen naar info[at]koopeenkip.be. Wij staan erop om uw email nog dezelfde dag te beantwoorden.

 • Verkopen jullie ook cadeaubonnen om te schenken aan vrienden of familie?

  Ja dat kan. Via de link op de startpagina kan U een cadeaubon kopen om aan uw vrienden of familie te schenken. U krijgt van ons een e-mail met daarin de betaaluitnodiging en van zodra we de betaling hebben ontvangen sturen we de bon op zodat ze hun deel van het lot kippen kunnen reserveren via onze website. We leveren het pakket uiteraard aan huis. Heel makkelijk en bovendien super origineel.

 • Zijn er gecombineerde pakketten beschikbaar?

  Dat kan. In samenwerking met deeleenvarken.be en deeleenkoe.be kunnen we een combinatiepakket samenstellen. U kan zelf kiezen tussen een combipakket varken-kip, koe-kip, koe-varken of koe-varken-kip. We krijgen regelmatig de vraag van klanten die alleenstaand zijn of minder vlees eten of het mogelijk is om een kleiner pakket te bestellen vandaar dat we deze pakketten kunnen aanbieden zonder verlies van vlees. Wij gaan voor U op zoek naar iemand om het pakket te delen en U hoeft verder niks te doen. De prijs  en de samenstelling van het pakket worden automatisch aangepast op het bestelformuler bij het aanduiden van uw keuze. Indien U dit wenst dan volstaat het om op deze link te drukken op de homepagina, het formulier in te vullen, en dan doen wij de rest.

 • Kan ik het vlees ook niet gekruid ontvangen?

  Dat kan. Op het online bestelformulier heeft u de mogelijkheid om het vakje aan te vinken waarmee U aangeeft dat U het vlees ongekruid wenst te ontvangen. Alle vlees wordt dan zonder kruiden voor U klaargemaakt en zo geleverd. Het enige vlees dat we wel nog lichtjes bijkruiden zijn de varkensworsten en de kippeworsten omdat U deze thuis niet zelf kan kruiden.

 • Als ik de kippen niet versneden wens betaal ik dan minder?

  De prijs voor 1 deel van het lot blijft dezelfde maar in feite betaald U minder. We leggen het even uit. Een deel van het lot kippen dat wij versnijden voor U weegt ongeveer 9,5kg en een deel volledige kippen weegt 10,5kg. Indien U de kippen dus onversneden wenst betaald U slechts 11,90 euro/kg i.p.v. 13,10 euro/kg voor dezelfde kwaliteit kip. Eerlijk en heerlijk daar doen we het voor