BBQ kipsaté met sesamzaadjes

10 Min
Gemakkelijk
BBQ kipsaté met sesamzaadjes

Ingrediënten

  • 1/3 kop zelfgemaakte barbecue saus (zie recept op onze website)
  • 1/4 kop soja saus
  • 3 teentjes knofloof, geplet
  • 1 eetlepel arachide olie
  • 1kg barbecuebox kipsaté's
  • 2 eetlepels sezamzaadjes

Deze heerlijke, knapperige kipsaté zal absoluut de show stelen op jouw barbecue. Zorg ervoor dat je genoeg maakt, want iedereen zal gegarandeerd een tweede portie willen.

Bereidingswijze:

  1. Meng de barbecuesaus, sojasaus, geplette knoflook en arachideolie in een glazen kom.
  2. Voeg de kip toe en meng goed. Dek de kom af met plasticfolie en laat minstens 4 uur in de koelkast marineren voor een volle smaak.
  3. Week de houten stokjes waarop de kipblokjes worden geregen gedurende 1 uur in koud water. Zo voorkom je dat ze verbranden op de barbecue en een onaangename smaak aan het vlees geven.
  4. Rijg de gemarineerde kipstukjes op de stokjes en bestrooi met sesamzaadjes.
  5. Grill het vlees ongeveer 5 minuten aan elke kant op de barbecue tot het mooi gaar is van binnen. En voilà, het is klaar om te serveren!

Ook interessant

Toon alle recepten
Slide