Bloemkoolovenschotel met gehakt

60 Min
Gemakkelijk
4 Personen
Bloemkoolovenschotel met gehakt

Ingrediënten

  • 300 gr bloemkoolroosjes
  • 250 gr Couvert rundergehakt
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 600 gr aardappelschijfjes
  • 2 tl tijm
  • 1 tl paprikapoeder
  • 25 gr boter
  • 25 gr bloem
  • 250 ml melk
  • geraspte kaas
  • zout en peper

Dit recept brengt ons meteen terug naar onze jeugd. Het is gewoon heerlijk!

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  2. Gebruik aardappelschijfjes uit een zakje. Kook de schijfjes samen met de bloemkool nog 8 minuten in een pan met water.
  3. Verhit een scheutje olie in een pan en bak de ui en knoflook. Voeg na 2-3 minuten het Couvert gehakt toe en bak het gehakt met de kruiden.
  4. Smelt de boter in een steelpan. Voeg de bloem toe en meng kort. Laat dit 1 minuut pruttelen.
  5. Voeg geleidelijk aan de melk toe terwijl je goed blijft roeren. Wacht tot de saus iets dikker wordt.
  6. Voeg de geraspte kaas (50 g) toe zodra alle melk is toegevoegd en de saus iets dikker is geworden. Voeg zout en peper toe en zet het vuur uit.
  7. Doe de aardappelschijfjes, gehakt en bloemkool in een ovenschaal. Giet de kaassaus erover en meng alles voorzichtig door elkaar. Strooi de rest van de geraspte kaas over de ovenschotel.
  8. Bak de bloemkoolovenschotel met het Couvert gehakt ongeveer 30 minuten in de oven.

Ook interessant

Toon alle recepten
Slide