Cannelloni met kip

85 Min
Gemakkelijk
4 Personen
Cannelloni met kip

Ingrediënten

  • 300 g Couvert  kipfilet
  • 12 cannellonipijpjes
  • 2 rode paprika's
  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 1 handje vers basilicum
  • ½ citroen
  • 1 el tomatenpuree
  • 300 g ricotta
  • 120 g geraspte mozzarella
  • 150 ml lichte room
  • 1 blokje kippenbouillon
  • gerookt paprikapoeder
  • olijfolie
  • peper en zout

Laat je verleiden door het overheerlijke Italiaanse pastagerecht - Cannelloni. Pasta, kruiden, Couvert kip, kaas... Wie kan daar nu aan weerstaan? Met slechts een handvol ingrediënten en een vleugje culinaire creativiteit tover je in een mum van tijd een heerlijke maaltijd op tafel.

Instructies:

  1. Verwarm de oven voor op 185°C. Breng 500 milliliter water aan de kook met het kippenbouillonblokje. Kook de Couvert kipfilet in het kokende water gedurende ongeveer 15 minuten. Haal de pan van het vuur en laat nog eens 10 minuten staan.
  2. Pluk ondertussen de basilicumblaadjes en hak ze fijn. Giet de gekookte kip af, waarbij je het kookvocht opvangt. Snijd de kipfilet vervolgens in kleine reepjes of blokjes. Meng ze met de ricotta en de fijngehakte basilicum. Breng het mengsel op smaak met zout, peper en een paar druppels citroensap.
  3. Pel en snipper de sjalot. Pel en pers de knoflook. Maak de paprika's schoon en snijd ze in blokjes.
  4. Verhit een scheutje olijfolie in een pan en fruit hierin zachtjes de ui, knoflook en paprika. Kruid ze met een snufje gerookt paprikapoeder, peper en zout. Voeg de tomatenpuree, 200 milliliter van het opgevangen kookvocht van de kip en de room toe aan de pan en laat de saus even inkoken. Mix de saus glad en breng op smaak met peper en zout.
  5. Giet de saus in een ovenschaal. Vul elke cannelloni met het ricotta-kipmengsel met behulp van een smalle lepel of mes en leg ze in de saus. Bestrooi ze met de geraspte mozzarella en bak ze gedurende 30 minuten in de oven.
  6. Garneer de cannelloni met extra basilicumblaadjes voor het opdienen. Smakelijk eten!

Ook interessant

Toon alle recepten
Slide