Couvert fishsticks met preipuree en kerriebloemkool

45 Min
Gemakkelijk
4 Personen
Couvert fishsticks met preipuree en kerriebloemkool

Ingrediënten

  • Couvert fishsticks
  • 1 bloemkool
  • 2 el bieslook
  • 2 el bladpeterselie
  • kerriepoeder
  • olijfolie
  • 800 g aardappelen
  • 2 preiwitten
  • ½ blokje groentebouillon
  • 2 el melk
  • nootmuskaat
  • 2 el mayonaise
  • 2 el yoghurt
  • 1 kl mosterd
  • 2 el kappertjes (grofgehakt)
  • 2 el augurken (grofgehakt)
  • 1 el dragon
  • 1 el bladpeterselie
  • 1 el bieslook

Heerlijk vissticks, een hit bij zowel jong als oud. En al helemaal als ze vers van Couvert zijn!

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Verdeel de bloemkool in roosjes en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel royaal met olijfolie, breng op smaak met peper, zout en een snufje kerriepoeder en bak gedurende 15 minuten.
  2. Meng alle ingrediënten voor de saus en zet apart in de koelkast. Schil de aardappelen en kook ze gaar. Halveer de preien, spoel ze af en snijd ze in ringen. Verhit wat boter in een pan en fruit de preiringen zachtjes aan. Verkruimel het groentebouillonblokje erboven, blus af met wat water en laat afgedekt zachtjes sudderen.
  3. Giet de aardappelen af, schud ze op en pureer ze samen met de gestoofde prei, melk en boter. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Haal de bloemkool uit de oven en garneer met bieslook en peterselie.
  4. Zet de Couvert vis klaar. Verhit boter in een pan en bak de Couvert vissticks aan beide kanten gedurende 2 minuten goudbruin en knapperig.
  5. Verdeel de puree en de kerriebloemkool over borden, leg er een paar vissticks bovenop en lepel de remouladesaus eroverheen.

Ook interessant

Toon alle recepten
Slide