Couvert griet vis in de oven met witte wijnsaus

45 Min
Gemiddeld
4 Personen
Couvert griet vis in de oven met witte wijnsaus

Ingrediënten

  • 1 Couvert Griet vis
  • 1 fijngesnipperde sjalot
  • 2,5 dl visbouillon
  • 1 scheutje droge witte wijn

voor de saus:

  • 0,33 wortel
  • 0,33 courgette
  • 0,25 knolselder
  • 0,33 preiwit
  • 0,33 selder
  • 2,5 dl room
  • 0,25 citroen (sap)
  • extra: mandoline

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Spoel de Couvert vis grondig onder koud stromend water. Verdeel de fijngesnipperde sjalot over een ingevette ovenschaal. Leg de vis erop en kruid met peper en zeezout.
  3. Voeg de visbouillon en witte wijn toe. Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie en bak gedurende ongeveer 15 minuten in de voorverwarmde oven.
  4. Keer de Couvert vis na ongeveer 10 minuten om en laat nog 5 minuten garen.
  5. Snijd de wortel, courgette en knolselder in julienne (reepjes) met behulp van een mandoline en snijd de reepjes vervolgens in blokjes.
  6. Snijd de selder en prei in kleine blokjes met een scherp mes.
  7. Haal de Couvert vis uit de ovenschaal en verwijder de kop en graten voorzichtig.
  8. Leg de graten en kop in het kookvocht en laat enkele minuten op het vuur trekken tot een bouillon.
  9. Zeef de bouillon en laat tot de helft inkoken. Voeg dan de room toe en laat verder inkoken.
  10. Voeg de gesneden groenten toe aan de saus en breng op smaak met citroensap.
  11. Leg de visfilets terug in de ovenschaal, dek af met folie en houd warm in de oven.
  12. Schep de saus over de vis en verdeel over voorverwarmde borden.

Ook interessant

Toon alle recepten
Slide