Couvert griet vis in de oven met witte wijnsaus
Ingrediënten
- 1 Couvert Griet vis
- 1 fijngesnipperde sjalot
- 2,5 dl visbouillon
- 1 scheutje droge witte wijn
voor de saus:
- 0,33 wortel
- 0,33 courgette
- 0,25 knolselder
- 0,33 preiwit
- 0,33 selder
- 2,5 dl room
- 0,25 citroen (sap)
- extra: mandoline
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Spoel de Couvert vis grondig onder koud stromend water. Verdeel de fijngesnipperde sjalot over een ingevette ovenschaal. Leg de vis erop en kruid met peper en zeezout.
- Voeg de visbouillon en witte wijn toe. Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie en bak gedurende ongeveer 15 minuten in de voorverwarmde oven.
- Keer de Couvert vis na ongeveer 10 minuten om en laat nog 5 minuten garen.
- Snijd de wortel, courgette en knolselder in julienne (reepjes) met behulp van een mandoline en snijd de reepjes vervolgens in blokjes.
- Snijd de selder en prei in kleine blokjes met een scherp mes.
- Haal de Couvert vis uit de ovenschaal en verwijder de kop en graten voorzichtig.
- Leg de graten en kop in het kookvocht en laat enkele minuten op het vuur trekken tot een bouillon.
- Zeef de bouillon en laat tot de helft inkoken. Voeg dan de room toe en laat verder inkoken.
- Voeg de gesneden groenten toe aan de saus en breng op smaak met citroensap.
- Leg de visfilets terug in de ovenschaal, dek af met folie en houd warm in de oven.
- Schep de saus over de vis en verdeel over voorverwarmde borden.