Couvert hondshaai met courgette en krielaardappeltjes

50 Min
Gemakkelijk
4 Personen
Couvert hondshaai met courgette en krielaardappeltjes

Ingrediënten

  • 600g gefileerde Couvert hondshaai
  • 200g zeekraal
  • 1 sjalot
  • 2 stengels citroengras
  • 1 takje tijm
  • 250 ml room
  • 200ml visfond
  • 2 courgettes
  • 750g krielaardappeltjes
  • 1 teentje knoflook
  • 1 bosje verse bieslook
  • 1 laurierblaadje
  • 250ml witte wijn
  • olijfolie
  • boter
  • peper en zout

Geniet van een heerlijk Couvert vispannetje met onze hondshaai en zeekraal, afgewerkt met courgette en krielaardappeltjes.

Bereidingswijze:

  1. Begin met het fijn snipperen van de sjalot. Pel en halveer de knoflookteen en hak de stengels citroengras grof. Doe ze samen in een diepe pan met witte wijn, visfond, tijm en laurierblaadje en laat inkoken tot de helft. Zeef de saus, voeg room toe en laat nog 5 minuten inkoken. Breng op smaak met peper en zout. Hak de bieslook fijn en voeg een eetlepel toe aan de saus.
  2. Spoel de krielaardappeltjes en halveer ze. Kook ze beetgaar in gezouten water.
  3. Spoel de courgettes en snijd ze in kleine blokjes. Spoel ook de zeekraal. Bak de courgetteblokjes gaar in een pan met wat olijfolie. Voeg daarna de zeekraal toe en bak nog 2 minuten mee. Breng op smaak met peper.
  4. Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de Couvert hondshaai in stukken van ongeveer 5 centimeter. Bak ze kort aan in een pan met hete boter. Kruid met peper en zout.
  5. Neem een ovenschaal en leg hierin de courgette en zeekraal. Leg daarop de stukken hondshaai en de krielaardappeltjes. Giet de saus eroverheen. Zet 20 tot 25 minuten in de oven. Bestrooi met verse, fijngehakte bieslook en serveer.

Ook interessant

Toon alle recepten
Slide