Gebakken tong met kruidensaus
Ingrediënten
- 4 Couvert tongen van ongeveer 400 gram
- beetje bloem
- 50 gram roomboter
- scheutje olie
- 300 gram volle griekse yoghurt
- 1 eetlepel kappertjes
- +/- 20 gram peterselie
- +/- 10 gram dille of dragon
- +/- 10 gram bieslook
- peper/zout
- citroensap
Tong staat bekend als een zeer magere vis, maar zelfs magere vissoorten zijn rijk aan eiwitten, vitamines en mineralen.
Bereidingswijze:
- Haal de tong uit de koelkast en spoel deze kort af.
- Dep de tong droog en laat hem een paar minuten op kamertemperatuur komen.
- Maak ondertussen de saus door 100 gram yoghurt in een blenderkan te doen, samen met de gehakte of gescheurde groene kruiden en de kappertjes.
- Mix tot een bijna gladde massa en voeg vervolgens de rest van de yoghurt toe. Meng kort met een spatel en proef.
- Breng op smaak met peper en zout en zet koel weg tot gebruik.
- Zet een bord met een beetje bloem klaar.
- Kruid de tong met peper en zout en haal hem door de bloem. Schud het teveel aan bloem eraf.
- Verwarm één of twee pannen voor, zodat de vis plat in de pan kan liggen.
- Verhit de boter met de olie. Als de boter gesmolten is maar nog niet bruin, leg je de tong voorzichtig in de pan.
- Bak de vis ongeveer 3 minuten aan elke kant tot hij mooi goudbruin en gaar is.
- Serveer de gebakken tong met de kruidensaus, sla en aardappelen.