Gegrilde Japanse pannenkoekjes (Okonomiyaki)

30 Min
Gemakkelijk
4 Personen
Gegrilde Japanse pannenkoekjes (Okonomiyaki)

Ingrediënten

  • 2 grote courgettes, geraspt
  • 1 eetlepel gedroogde uien
  • 100g bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 2 eieren, lichtjes geklopt
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels barbecuesaus

Deze Japanse gegrilde pannenkoekjes zijn perfect als bijgerecht voor de barbecue of als een smakelijke optie voor vegetarische gasten aan tafel. Traditioneel worden ze in Japan vaak geserveerd met een vleugje zoete mayonaise.

Bereidingswijze:

  1. Begin met het mengen van de geraspte courgette en gedroogde ui in een kom, voeg een snufje zout toe. Meng goed en laat het mengsel 20 minuten rusten zodat het vocht uit de courgettes kan trekken. Knijp vervolgens het overtollige vocht uit het mengsel en leg het op een bord.
  2. Zeef de bloem en het bakpoeder in een andere kom. Voeg het ei en 2 eetlepels koud water toe, breng op smaak met peper en gedroogde peterselie. Meng alles tot een dikke pasta ontstaat. Voeg het courgettemengsel toe en meng goed.
  3. Verhit een pan en bak ongeveer een eetlepel van het deeg tot je een soort kleine pannenkoekjes krijgt, ongeveer 2 minuten aan elke kant tot ze goudbruin zijn. Leg de pannenkoekjes op een bord in de koelkast. Ze zijn nu klaar om verder te grillen op de barbecue. Grill ze nog ongeveer 1 minuut aan elke kant op de barbecue tot ze mooi knapperig zijn.
  4. Serveer de pannenkoekjes als bijgerecht, eventueel met een scheutje barbecuesaus en een beetje zoete mayonaise.

Ook interessant

Toon alle recepten
Slide