Iers lamstoofpotje

120 Min
Gemiddeld
4 Personen
Iers lamstoofpotje

Ingrediënten

  • 1kg Couvert lamsschouder (in blokjes)
  • 1 stengel selder
  • 4 wortelen
  • 800ml gevogeltebouillon
  • 1 tomaat
  • 1 el peterselie
  • 2 el maïsolie
  • 4 uien
  • 8 aardappelen
  • 80g tarwegraantjes
  • peper en zout

Dit iconische gerecht is een ware favoriet in Ierland. Deze hartige stoofpot zit boordevol smaak van Couvert en belooft een stevige maaltijd te zijn!

Bereidingswijze:

  1. Verhit wat olie in een pan en bak de blokjes lamsvlees aan tot ze rondom bruin zijn.
  2. Spoel de selderij en snijd deze in stukjes. Pel en snipper de uien. Schil en snijd de wortelen in plakjes. Voeg de uien en wortelen toe aan het Couvert lamsvlees. Roerbak op hoog vuur gedurende enkele minuten.
  3. Voeg de gevogeltebouillon toe en breng op smaak met peper en zout. Breng aan de kook. Voeg de selderij toe. Draai het vuur laag en laat het geheel afgedekt 1,5 uur sudderen.
  4. Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes. Pel en ontpit de tomaten, hak ze grof. Voeg de aardappelen en tomaten toe aan het vlees. Laat nog 30 minuten koken.
  5. Kook de tarwegraantjes in gezouten water volgens de instructies op de verpakking. Giet af en laat uitlekken. Voeg de tarwekorrels en gehakte peterselie toe aan het vlees. Verwarm nog even door en serveer.
  6. Serveer de Couvert stoofpot met gekookte tarwegraantjes en geniet van deze heerlijke maaltijd.

Ook interessant

Toon alle recepten
Slide