Lamskotelet met gebakken nieuwe patatjes
Ingrediënten
- 1kg nieuwe aardappelen
- 8 Couvert lamskoteletten
- 400g troskerstomaten
- 2 teentjes knoflook
- 1 citroen
- 1 handje verse koriander
- 1 kl korianderpoeder
- olijfolie
- peper
- zout
Een eenvoudig maar verfrissend gerecht!
Bereidingswijze:
- Boen de aardappeltjes goed schoon en kook ze gedurende 10 minuten in licht gezouten water. Giet af en halveer ze.
- Pel en plet de knoflook en snijd de citroen in partjes. Meng beide ingrediënten in een pan met de aardappelen en voeg 2 eetlepels olijfolie toe. Kruid met korianderpoeder, peper en zout. Bak de aardappelen goudbruin.
- Bak de lamskoteletten in een andere pan met olijfolie gedurende 2 à 3 minuten aan elke kant. Kruid met peper en zout. Haal het vlees uit de pan en laat het 5 minuten rusten onder aluminiumfolie.
- Spoel de kerstomaten af en bak ze kort in de pan van het vlees tot ze openbarsten.
- Serveer de koteletjes met de gebakken aardappeltjes en de kerstomaten. Werk af met verse koriander.