Lamskroontje met gratin

120 Min
Gemiddeld
4 Personen
Lamskroontje met gratin

Ingrediënten

  • 700g aardappelen
  • 200g sperziebonen
  • 150ml room
  • olijfolie
  • 4 takjes rozemarijn
  • 4 Couvert lamskronen
  • 25g mayonaise
  • 150ml kippenbouillon
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 el komijnpoeder
  • 1/2 el ras-el-hanout
  • nootmuskaat
  • peper en zout

Een lamskroon is een geliefd stuk vlees voor veel mensen. Het is mals en ziet er altijd feestelijk uit, en bovendien mag je er lekker met je handen van genieten. Het zal zeker indruk maken op je gasten.

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de aardappelen en snijd ze in dunne plakjes. Pel de knoflook en snijd deze fijn.
  2. Doe de aardappelplakjes in een kom samen met de gesnipperde knoflook. Kruid met peper, zout en nootmuskaat en meng goed.
  3. Verdeel de gekruide aardappelplakjes over een ovenschaal. Giet er evenveel bouillon als room over, zodat de aardappelen net onderstaan.
  4. Zet de schaal 45 minuten in de voorverwarmde oven. Laat de gratin daarna afkoelen en snijd hem in 8 porties.
  5. Dop de sperziebonen en blancheer ze in kokend water. Laat ze daarna schrikken onder koud water. Meng ze met de mayonaise en de ras el hanout.
  6. Halveer de lamskroontjes in de lengte. Steek een takje rozemarijn door het vlees met behulp van een vleesvork. Kruid met peper, zout en komijnpoeder. Bak de lamskroontjes in hete olijfolie tot ze mooi rosé zijn.
  7. Leg de 8 porties gratin op een bakplaat en zet ze nog 5 minuten in de warme oven. Serveer met de lamskroontjes en de sperziebonen, en werk af met het bakvocht.

Ook interessant

Toon alle recepten
Slide