Pladijs met tartaarpuree

35 Min
Gemakkelijk
4 Personen
Pladijs met tartaarpuree

Ingrediënten

  • 800 g frietaardappelen
  • zout
  • 1 teentje look
  • 2 stukken pladijs
  • boter
  • peper
  • 1 bussel krulpeterselie
  • enkele takjes kervel
  • enkele takjes dragon
  • 6 eieren
  • 2 eetlepels zilveruitjes
  • 2 eetlepels augurken (klein)
  • 2 eetlepels kappertjes
  • 1 scheutje melk
  • 1 koffielepel scherpe mosterd
  • 1 citroen
  • enkele takjes waterkers

Ontdek de heerlijke smaak van verse pladijs, herkenbaar aan de levendige oranjerode vlekken op de huid. Pladijs is op zijn best wanneer de zilte geur je meevoert naar de zee, de kieuwen een prachtig rood vertonen en het vel veerkrachtig aanvoelt. De toevoeging van frisse tartaarpuree maakt dit gerecht tot een waar culinair hoogtepunt.

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook ze in gezouten water met een teentje knoflook.
  2. Smelt een flinke klont boter in een pan.
  3. Kruid de visfilets met peper en zout. Optioneel: Haal de vis door bloem voor een krokant laagje. Bak de vis goudbruin aan beide zijden in de bruisende boter. Laat de vis verder garen in de voorverwarmde oven.
  4. Kook de eieren hard en schrik ze in koud water.
  5. Hak de peterselie, kervel en dragon fijn en meng in een kom. Voeg zilveruitjes, augurken en kappertjes toe aan de kom.
  6. Giet een scheutje melk bij de gare aardappelen, voeg boter toe en maak er een puree van.
  7. Breek een ei in de puree voor extra smeuïgheid. Pel en prak de hardgekookte eieren en voeg toe aan de puree. Meng de kruidengarnituur onder de puree tot een tartaarpuree. Breng op smaak met zout en een lepel mosterd.
  8. Serveer de gebakken vis met de tartaarpuree. Garneer met een kwartje citroen en enkele takjes waterkers.

Ook interessant

Toon alle recepten
Slide