The big Amsterdam cheeseburger

20 Min
Gemakkelijk
2 Personen
The big Amsterdam cheeseburger

Ingrediënten

  • 250 gram Couvert hamburger
  • 2 knapperige broodjes
  • Handje sla
  • 2 plakken Old Amsterdam kaas
  • 2 gegrilde paprika’s (van de BBQ of uit pot)
  • 2 rode uien
  • 1 eetlepel suiker
  • scheutje balsamicoazijn
  • 4 plakken ontbijtspek

Ben jij een liefhebber van hamburgers?

Dan is dit recept echt iets voor jou! We hebben het hier niet over de fastfoodvariant, maar over zelfgemaakte, verse hamburgers. Dit recept belooft een smaakexplosie in je mond.

Bereidingswijze:

  1. Bak het Couvert spek knapperig in een droge pan en laat het daarna uitlekken op een stukje keukenpapier. Snijd de rode uien in dunne ringen en bak ze samen met de suiker gedurende 1 minuut in het vet van het spek. Blus de uien af met de balsamicoazijn en laat ze 10 minuten sudderen op laag vuur.
  2. Meng ondertussen het Couvert gehakt met het ei, paneermeel, paprikapoeder en zwarte peper. Voeg vervolgens ook de stukjes jalapeño peper toe en kneed alles goed door. Vorm 2 mooie burgers van het gehaktmengsel (dit kan met een hamburgerpers of gewoon met je handen). Bak de burgers ongeveer 8 minuten in een (grill)pan aan beide kanten goudbruin en gaar van binnen.
  3. Snijd de broodjes open en leg wat sla en gegrilde paprika op de onderste helft. Plaats de burger er bovenop. Vouw een plak Old Amsterdam dubbel en leg deze op de burger. Verdeel vervolgens ook het gebakken spek en de uiencompote erover. Bedek met de bovenste helft van het broodje en geniet ervan!

Ook interessant

Toon alle recepten
Slide